Bo GRATIS på drömresan!

Bo gratis på drömresanTycker du det är för dyrt att åka utomlands? Önskar du att du kände någon på din drömort, som kan visa dig smultronställena som researrangörerna missar? Du kanske har ett specialintresse eller hobby du vill ägna dig åt men du vet inte hur du ska hitta likasinnade i andra länder? Eller är det så att du har ett ledigt gästrum och du vill lära känna nya vänner från ett annat land?
Då ska du surfa runt på länkarna i den här posten. Det finns massor av möjligheter att hitta andra sätt att semestra på, än genom att åka på charterresa eller bo på dyra hotell!

Du kan byta bostad med en familj på en annan ort, du kan sova på någons soffa när värdfamiljen är hemma och du kan vakta någons hus och hund medan husägaren själv är bortrest. Eller varför inte bli den som erbjuder en soffa? Berika ditt liv med nya vänner från andra länder.

Du kan självklart hitta de rätta kontakterna via facebook eller vänners vänner men det finns företag och siter som förmedlar kontakterna, som hjälper till med kontrakt och som gör att det känns lite tryggare att ge sig iväg på det stora äventyret.

Du kommer att hitta husägare som vill ha hjälp i allt från några veckor till månader och år eller återkommande hjälp när de åker på sin årliga semester. Hur skulle det vara att ha ett hus på Hawaii till ditt förfogande två månader om året, eller en lägenhet i London två veckor mot att du tar hand om en hund? Du kan hitta ett hus med pool och trädgård i södra Frankrike och hus med fantastisk utsikt i Colorado som ägarna inte vill ha stående tomma när de är bortresta.

Gemensamt för alla förmedlingar, är att man inte förbinder sig på något sätt om man registrerar sig som husägare eller husvakt. Man delar med sig av det man har och det man vill, sedan gör man slag i saken först när man hittar det man letar efter och när båda parter tycker att det känns bra. På alla dessa siter presenterar man sitt erbjudande med bild och beskrivning, du vet alltså hur det ser ut innan du bestämmer dig.

Gå in på några av länkarna nedan, jag lovar att du blir resesugen!

House Sitting
Bli husvakt. Ta hand om ett hus, en lägenhet eller en gård, ibland ingår det att ta hand om djur och ibland får man i uppgift at sköta trädgården eller poolen tills ägarna är hemma igen. Du kan hitta husägare som vill ha hjälp i några dagar, veckor eller månader.
Här är några förmedlingar som kopplar ihop husägare och husvakter:

Luxury House Sitting

Mind My House

Trusted House Sitters

House Carers

House Sitters America

 

Byta bostad
Din familj vill åka till Kalifornien och där finns en familj som vill åka till Sverige. Ni byter rakt av och bor i varandras bostäder på samma gång. På sidorna nedan kan man hitta rätt och också läsa om familjer som fått fantastiska resor de aldrig hade kunnat få utan möjligheten att byta.

Home For Exchange

Hembyten

Homelink

Intervac

Stay 4 Free

Semesterbyten

 

Var gäst eller värd
När man soffsurfar lär man känna folk eftersom man bor hos husägare som är hemma. Du kan också hitta någon som inte kan ha dig boende hos sig men som kan visa dig sin stad. Tänk också tvärtom: hur trevligt skulle det inte vara att det kommer någon som bor hos dig? Eller; om du inte har plats på en ledig soffa: registrera dig som värd och ange att du kan visa någon din stad. Lär känna människor från andra länder och kulturer, bjud hem någon till dig och bo hemma hos någon annan när du reser.

Couchsurfing

 

Privat B&B
När man soffsurfar betalar man inte för sängplatsen, privat Bed & Breakfast fungerar på samma sätt, fast man betalar en liten slant och bor oftast i ett gästrum eller i en familjs hus. Privata familjer hyr ut sina sängplatser här:

Airbnb

Hospitalityclub

Servas

 

Hyr privat hus eller lägenhet
Hyr ett privat hus istället för hotell på din semesterort. Du kanske inte vill byta bostad eller ha värdfamiljen hemma när du kommer? Då kan du hyra ett hus av en privat ägare men genom en förmedling som hjälper till med matchningen, kontrakt och betalning.
Eller: hyr ut ditt hus som står tomt. Du kan tjäna lite pengar på sommarstugan när du ändå inte är där. Och du kan ge en familj deras drömsemester.

Interhome

Novasol

Tripwell

Homeaway

Semesterbostad-Spanien

Fritiden

Lycka till med resan, skriv en kommentar på Lyckasbloggens facebook och berätta hur det går!

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.