Byt ut några vanor 2013!

Våra resultat skapas av våra handlingar.Våra handlingar styrs i mångt och mycket av våra vanor.

Häromdagen berättade en god vän till mig att hon tappat sin mobiltelefon i toaletten för tredje gången. Hon är såååå irriterad på sig själv för att hon inte kan bryta vanan att stoppa ner telefonen i bakfickan. Hon sa att det går av sig själv, hon har alltid haft telefonen i bakfickan. Det har funkat förut men nu har hon en tunn, blank telefon som alldeles för lätt glider ur en bakficka så fort fickan byter läge.
Alltså: det här är en vana som kostar: vara utan telefon, köpa en ny för dyra pengar, fixa alla kontakter och annat man hade i telefonen och dessutom erkänna vad man gjort för en äkta hälft som inte tror sina öron. Det kostar mycket och ÄNDÅ är det svårt att bryta vanan.

De vanor som jag jobbat hårt med att bryta har med mat och träning att göra. Att äta annorlunda har varit – nej ÄR – svårast. Jag har så lätt att hoppa över lunchen när schemat är packat och vad gör jag sedan, när jag kommer hem vrålhungrig? Tar en macka såklart, lätt och gott. Men det är vanor som kostar…

Och så träningen: Det är INTE svårt att få till träning varje dag. Jag har allt: bra skor och kläder, bor mitt i löpvänliga skogen, har två stora hundar som behöver springa varje dag, flexibla tider som ger mig möjlighet att träna. Så vad har bromsat? Bara gamla tankar och gamla vanor!
Nu har jag faktiskt jobbat hårt för att skapa nya träningsvanor och det har lyckats. Jag springer nästan varje dag och nu behöver jag inte ens fundera på om jag ska eller inte, det går av sig själv eftersom det blivit en vana.
Det som motiverade mig att ersätta mina gamla vanor med nya var att jag började känna mig gammal. Jag fick barn sent i livet och vill vara med min son så länge som möjligt. Det handlar om mina beslut, vanor och handlingar om jag ska få det. Tankarna var i det här fallet lätta att ändra, vanorna svårare. Men om man betänker att jag grundlagt vanan att INTE träna under de senaste 25 åren, så förstår man att det måste ta tid och ansträngning att ändra den.

Våra handlingar ger oss våra resultat. Om du handlar likadant nästa år får du samma resultat som du haft i år. Är du nöjd med dina resultat 2012? Om du är det: grattis, gör likadant nästa år så blir du lika nöjd.
Vill du ha bättre resultat 2013? Då måste du förändra dina handlingar och vanor.

Ta en stund att fundera på vilka vanor du vill förändra nästa år. Se till att hitta en motivering till förändringen som är så viktig att du verkligen VILL förändra! Gör små förändringar men se till att göra dem varje dag eller varje gång så kommer de nya resultaten!

Gott nytt år, jag hoppas ditt 2013 blir fantastiskt!

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.