Det nya jobbet: Jobbdetektiv

Det är ett jobb att vara jobbsökande! Så det är lika bra att göra det professionellt, här kommer några snok-tips:

Långt ifrån alla företag annonserar hos AF eller på andra annonsställen. Många väntar in i det sista och kan du hitta dem innan de annonserar har du större chans att komma till intervju.

Lista alla företag på din ort som kan ha den typen av jobb som du vill ha.

Kolla regelbundet deras hemsidor, många företag annonserar hos sig själva, en del gör inget annat eftersom de tycker att man ska vara intresserad av deras företag om man ska söka jobb där. Den strategin fungerar i dessa tider när det finns hur många sökande som helst.

Håll koll på vilka företag som växer, får nya kunder, ny ledning, som bygger nytt eller som på annat sätt växer och som kan behöva personal. Läs tidningen för att få ledtrådar!

Använd också fantasin: Ska det byggas en ny väg i en kommun kommer det förmodligen att behövas folk inom entreprenadbranschen, lastbilschaufförer,  vägbyggare. Vilka företag skulle kunna få uppdragen? Var finns de?

Stadens café ska få nya fina och större lokaler, behöver de också då utöka personalen? Köpcentret ska bygga ut. Vilka butiker ska in? Hur kan du få reda på det i god tid så du hinner prata med ansvariga i god tid?

I tidningen läser du att en lokal industri har fått en jätteorder. Vad kan det betyda för dig? Behöver de anställa? Har de leverantörer som behöver anställa?

Använd fantasin, snoka och ställ frågor om företagen, branscher, var det händer saker. För det händer, det gäller bara att hitta det… 🙂

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.