Det rör faktiskt på sig. Men det syns inte så tydligt.

Läget på arbetsmarknaden är tuff, det vet alla. Tidningarna svämmar inte över av jobbannonser och vi hör mer om nedskärningar än nysatsningar.
Men ändå rör det på sig där ute i vardagen. Folk går i pension, de blir föräldrar och sjukskrivna, de byter jobb och väljer att säga upp sig för att studera eller flytta utomlands. Det rör på sig där ute och det finns behov att hitta nya medarbetare.
Det gäller bara att hitta jobben, det är det kluriga…

Långt ifrån alla tjänster annonseras ut, många arbetsgivare väntar i det längsta innan de annonserar. Det kostar mycket att annonsera, mest i arbetstid eftersom alla hundratals eller tusentals sökande gärna vill ringa och ställa frågor, de vill ha svar, feedback och veta hur det går.

På många företag har man inte en personalavdelning eller ens någon som är personalansvarig, man har en ekonomiansvarig som också betalar ut löner och en vd som skriver avtal. Självklart har inte de här personerna massor av tid över att lägga på en rekrytering. Alltså försöker man först lösa behovet på alla andra sätt utom att just annonsera.

För dig som söker jobb betyder det här att du missar en massa chanser om du bara läser AFs annonser. Du måste vara kreativ och aktiv för att hitta jobben!
Läs mer i andra bloggposter!

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.