Fokusera rätt!

Du behöver må bra när du söker jobb, det är vi alla överens om.

Men många mår dåligt för att de inte kan skaffa ett jobb så snabbt som de skulle vilja.

Många av er känner sig värdelösa, inte önskade och bara ARBETSLÖSA när ALLA ANDRA lyckade  – och lyckliga – människor går till sina jobb varje morgon. Känns det igen:-)?

Ibland kan det gå fort att få jobb men oftast är det en process som tar ett tag.

Slutet i den processen är förstås att du får ett jobb men du behöver fokusera på det som är din uppgift här och nu. Framför allt för att du ska kunna vara nöjd med dina ansträngningar och må bra trots att du inte fick ett jobb idag heller.

Processen mot jobb ser ut ungefär så här:
Ansökan – urval – telefonintervju – personlig intervju (en eller flera) – referenstagning – kanske tester – förhandling – avtal.
Självklart kan du inte vara missnöjd med att du inte kommit till sista steget i processen när du ännu inte passerat de steg som kommer före det sista.

Din vardagliga uppgift är bara att fokusera på det första steget: ansökan!
Om du bestämmer dig för att ha kontakt – på något sätt – med fem eller tio eller hundra arbetsgivare per vecka och fokuserar på att göra precis det, så kan du vara nöjd med dig själv! Du kan ge dig själv en klapp på axeln, tala om att du gjort det du ska göra och sedan göra det igen.

Jobben haglar inte över en bara för att man mår bra och är fokuserad, men om du mår bra går det lättare att hitta jobben, du har lättare att ta kontakt och kommer att vara mer attraktiv för ett företag. Och din familj mår också bättre om du mår bra.
Alltså: Se ditt jobbsök som ditt jobb, bestäm dig för hur många arbetsgivare du ska kontakta varje dag och GÖR DET!!!

När du tagit dina kontakter har du gjort ett jättebra jobb och kan vara nöjd med dig själv. Och ju fler kontakter du tar, desto snabbare får du jobbet! 🙂

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.