Nytt rekryteringsverktyg tar dig genom nålsögat.

UPTRAIL2Hur bra du är på att anpassa ditt cv till en specifik tjänst eller rekryterare är avgörande för om du går vidare i en rekrytering eller inte. Även om du är den perfekta kandidaten för tjänsten kan du bli bortsorterad i första urvalet om läsaren inte hittar det hon letar efter under den första minutens läsning i din ansökan. Att anpassa sin ansökan till just den rekryterare som ska läsa den är svårt.

Nu finns dock en ny tjänst som gör det lättare, både för dig som söker jobben och för oss som rekryterar, att hitta rätt på ett smidigt sätt: Du söker inte jobbet med cv och personligt brev utan genom att svara på rekryterarens specialanpassade frågor. Supersmart!

Uptrail heter företaget som byggt en rekryteringsplattform där företag kan annonsera och arbetssökande söka jobbet. Lite som andra jobbsiter men ändå helt annorlunda. Här vill man ge både det rekryterande företaget och de sökande en helt ny upplevelse av rekryteringsprocessen. Bara detta att prata om upplevelser i samband med rekrytering känns spännande :-)!

Så här går det till: Företaget som söker en ny medarbetare skriver en annons som de publicerar på Uptrail. De bestämmer sig för vilka frågor de i första hand vill ställa till aktuella kandidater. Det kan handla om arbets- och livserfarenhet, kunskaper, styrkor, personliga egenskaper, vad man tycker om att jobba med eller också kan de be om en kommentar eller åsikt i något ämne relaterat till tjänsten osv.

Den sökande söker jobbet genom att svara på frågorna och sedan skicka svaren. Inga cv, inga personliga brev, bara svar på de frågor arbetsgivaren vill ha svar på. Dessutom kan du söka tjänsten direkt från mobilen. Lätt som en plätt.

För rekryteraren innebär det att man slipper leta i otydliga ansökningar efter det man vill veta. Man slipper också sortera sökande efter hur bra de är på att skriva cv. Man sorterar ansökningar efter de kriterier som har med tjänsten att göra.

För dig som söker jobb innebär det att du kan framhäva det du har att erbjuda och du kan vara säker på att rekryteraren läser det du vill att hon ska läsa. Du behöver inte skriva om cv och brev otaliga gånger utan svarar bara på frågorna och sedan är det klart. Du kommer också att förstå på frågorna om du inte behöver söka jobbet. Du kommer att märka att du inte är rätt person om frågorna inte handlar om dig. Och det är bra, för ingen tjänar på att du söker en massa jobb som du inte har en chans att få.

CV kommer du troligen att behöva när du går vidare i processen, det är ett utmärkt underlag för intervjun. Men då har du redan tagit dig vidare och behöver inte tänka på att anpassa det för att komma vidare i första urvalet.

Uptrail är ett nytt concept och deras kunder är hittills mest IT-företag vilket syns i deras annonser. Just nu, när jag skriver detta har de 170 lediga jobb utannonserade på sin sida och 145 av dem är inom IT- och Tech. Men man har ambitioner att växa och bredda sig till fler branscher och områden. Marknad & Försäljning finns redan och fler är på väg.

Gå in på Uptrail och kolla in hur det fungerar, du kan titta på vilken annons som helst bara för att se hur frågorna kan se ut. Här kommer några exempel:

* Valtech söker en systemadministratör och har flera påståenden man ska klicka i om de stämmer på en själv. Några av påståendena är:

  • Du är en tydlig kommunikatör både i tal och skrift och rör dig obehindrat mellan svenska och engelska.
  • Du är mycket duktig på att presentera dina tankar och har en hög servicekänsla.
  • Du är en problemlösare som tror på att ingenting är omöjligt.

* Uptrail Consulting söker sommarjobbare och frågar: Varför ska vi ge just dig chansen?

* Bool söker säljare och frågar: Hur bra på en skala 1-10 är du på att bygga långsiktiga kundrelationer?

Jag ser fram emot att Uptrail får fler annonser i andra branscher, det här känns riktigt nytt fräscht och enkelt!

Klicka här för att komma till Uptrail

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.