Sälj dina tjänster

litapåmig2Har du tänkt på dig själv som säljare av dina tjänster?

Testa! Om du vill ha ett nytt perspektiv på ditt jobbsök kan du prova att tänka dig att du är en konsult som har tjänster att erbjuda.

Istället för att tänka på dig själv som en person som vill ett jobb av en arbetsgivare kan du tänka dig att du har något att ge till den som vill köpa dina tjänster. Hur kommer du nu att marknadsföra dig?

Tror du att framgångsrika konsulter sitter hemma och väntar på att deras kunder ska annonsera efter deras hjälp eller tror du att framgångsrika konsulter är ute och visar upp sin tjänsteportfölj för presumtiva kunder tills de får napp?

Tror du att en framgångsrik konsult skickar runt sitt cv eller tror du att hon har en broschyr som berättar för läsaren vad hon kan göra för nytta om hon blir anlitad?

Testa att tänka på dig själv som en framgångsrik konsult. Ställ dig dessa frågor:
Vad har jag att erbjuda mina kunder?
Varför ska de anlita mig?
Hos vilken kund är jag oumbärlig?
På vilket sätt kommer jag att medverka till min kunds framgång?

När du har besvarat dessa frågor kan du gå vidare och formulera en ”broschyr” som till skillnad från ditt cv inte berättar vad du gjort utan vad du kommer att göra hos din uppdragsgivare.
Tänk igenom skillnaden mellan cv och broschyr.

När du har en broschyr är du klar att börja kontakta kunder. Det kan du göra på olika sätt. Säkert är, att de konsulter som gör massutskick via mail inte har samma framgång som de som kontaktar sina kunder personligen. Testa att göra samma sak.

Det är stor skillnad på att komma till en arbetsgivare med en broschyr och inställning att du har en tjänst att sälja och att komma till en arbetsgivare med ett cv och inställning att du vill ha ett jobb. Den senare har man ofta inte tid med på företaget medan man kan ta sig tid att träffa konsulter med tjänster som kan göra livet på företaget enklare.

Ditt mål är att få en kontakt, att få presentera dig själv. När arbetsgivaren senare – eller kanske redan nu – har ett behov vill du att han ska kontakta dig innan han tänker på att annonsera ut en ledig tjänst.

Att du inte vill ha uppdrag som företagare utan istället en anställning är en senare fråga, den handlar egentligen bara om hur du ska få betalt och hur ditt och arbetsgivarens förhållande ska se ut.
Just nu handlar det om att du ska få kontakt och få visa vad du kan göra för företaget.
Testa, du kommer att bli positivt överraskad!

 

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

2 svar på ”Sälj dina tjänster

  1. Härligt att du lärt dig något nytt. Jag ser att du köpt kursen, då hoppas jag du ska lära dig många fler saker om hur du söker jobb effektivt. Hör av dig till mig i mail om du har frågor! 🙂

  2. Allt känns bara så självklart när jag läser texten. Jag känner att jag har lärt mig något nytt i dag, jag känner mig positiv .Jag vill lära mig mer.

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.