Skaffa ett digitalt cv!

Allt mer av rekrytering sker på webben och du kan hänga med och skaffa ett digitalt cv även om du inte är it-expert. De jobbsiter du registrerat dig på har redan ditt cv i digital form men du kan inte använda dem på ett smart sätt.
Ett alternativ till det digitala cv jag ska beskriva här är att ha en profil på LinkedIn och använda den för att komma i kontakt med arbetsgivare, rekryterare och nätverk. Det fungerar bra när du är inne på LinkedIn.

Men jag har precis hittat ytterligare en tjänst som man kan använda på ett smart sätt: på www.indeed.com kan du registrera ditt cv, göra det offentligt och sedan göra en anpassad länk till det så att andra kan gå in och se ditt cv som är snyggt och prydligt. Jag har lagt in mitt cv som exempel: indeed.com/me/lenalillier

Du kan använda den här tjänsten på flera sätt:

  • Använd den som ett verktyg för att göra snygga cv. Renare och tydligare blir det inte! 🙂
  • Du kan skriva ut ditt cv eller spara på din dator som pdf-fil att bifoga till dina ansökningar.
  • Använd tjänsten för att koppla dina ansökningar till tjänster du hittar på indeed. Som det är tänkt från början.
  • Utnyttja det faktum att du kan vara offentlig, dela din cv-länk med arbetsgivare, hänvisa till den i mail och ansökningar.
  • Tryck upp visitkort med länken på, mycket smartare än att gå omkring med cv i väskan! Billiga visitkort kan du trycka på flera ställen, jag använder www.vistaprint.se

Så här skulle det kunna se ut:

 

 

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.