sök jobb som ett proffs!

Om du gör samma saker i framtiden som du gjort hittills, kommer dina framtida resultat att bli desamma som de du hittills haft. Låter det krångligt? Fortsätt läsa:

Om du tycker att du tar dig till för få intervjuer idag så beror det förmodligen på något du gör/inte gör i ditt jobbsök. Om du fortsätter att söka jobb på samma sätt den närmaste månaden kommer trenden att hålla i sig: Du kan lägga till ännu en månad med för få intervjuer till historien.

Vill du bryta trenden? Då måste du göra något annat! Du måste söka andra jobb, söka på annat sätt, uttrycka dig annorlunda i dina ansökningar, kontakta andra människor, ha en annan inställning / attityd / driv / fokus… NÅGOT måste du ändra på.

Vad kan du ändra på?Börja med att fundera på om du ser jobbsökandet som ett jobb? Kan du organisera dig bättre? Om inte annat så för att du ska känna att du gör något vettigt varje dag, ibland känns det meningslöst att inte ha ett jobb att gå till, eller hur? Se till att du får jobbkänslan hemma!
Jobbar du fokuserat med att hitta möjligheter till lediga jobb? Vad kan du göra bättre på detta område? Var har andra människor hittat sina jobb? Kan du få inspiration av andra i ditt nätverk?
Hur söker du jobben? Finns det andra sätt att göra det på? Hur har andra gjort?
Vad skriver du i din ansökan? Anpassar du den till varje mottagare? Funderar du över vad just den aktuella mottagaren behöver läsa för att bli nyfiken på dig eller skickar du samma ansökan till alla, skriver du det du vill berätta eller vad hon vill läsa? Det är ganska stor skillnad på de två sistnämnda förhållningssätten…
Var träffar du andra människor för att utöka ditt kontaktnät? Hur många nya människor har du lärt känna den senaste månaden?

Om du skriver i ditt CV att du är driven och initiativrik:
Om du skulle ha ett jobb där en av dina arbetsuppgifter var att söka jobb – hur skulle du göra det då?
Som en professionell jobbsökare som använde sitt driv och hela sin inititiativförmåga för att hitta jobben?

Om du skriver i ditt CV att du älskar utmaningar och att lösa problem:
Din arbetsuppgift blir att söka jobb på ett professionellt sätt, hur använder du din problemlösarförmåga och din passion för utmaningar för att hitta och söka jobben?

Tänkvärt, eller hur? 🙂

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

5 svar på ”sök jobb som ett proffs!

 1. Hej Sandra,
  ja jag förstår att det inte är lätt. Men om du vänder på frågan och frågar dig vad du vill göra på jobbet istället för att fråga dig var du kan passa in – vad skulle hända då?.
  Nu är ju jobbet som barnskötare inte väldigt olika från förskola till förskola men lite skiljer det sig. Du kan fråga dig vilken åldersgrupp du helst jobbar med, om du vill jobba med någon speciell inriktning och kanske du kan ta reda på om de olika förskolorna i dina trakter är olika när det gäller arbetssätt.
  Jag är ute efter att om du blir säkrare på vad DU VILL så tror jag att du kan fokusera mer på att komma dit än om du bara funderar på var du kan passa in… Jag tror att du lättare kan skriva en ansökan som visar driv och vilja om du söker ett jobb du verkligen vill ha.

 2. Jag söker arbete som barnskötare och i min bransch så finns det behov på var och varannan förskola.
  Problemet blir då att sålla och försöka klura ut var jag skulle passa in någon stans.

 3. Om någon vill jobba i Barcelona så fullkomligt skriker Telemarketingföretagen här efter Personal. Om någon är sugen på att komma ner och jobba så hjälper jag er gärna med både jobb och bostad. Det erbjuds betald utbilning, fast anställning från första dagen, heltid. Maila mig för mer info libecatering@gmail.com

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.