Utbilda dig om du vill ha jobb!

arbetslösaArbetsförmedlingen har släppt sin prognos för hur arbetsmarknaden kommer att utvecklas 2016 och 2017. Inte så överraskande kommer man fram till att klyftorna på arbetsmarknaden kommer att öka. Glädjande är att jobben blir fler och arbetsgivarna är villiga att anställa. Men de kommer att ha svårt att hitta den kompetens de letar efter, det blir svårare och svårare att tillsätta lediga tjänster. Det här märker vi som rekryterar redan. För några år sedan fick vi massor med sökande när vi annonserade ut en ledig tjänst. På attraktiva jobb kunde det komma in flera tusen ansökningar och utmaningen var att ta hand om alla och hantera dem på ett bra sätt.

Nu är utmaningen att få så många sökande att man har några att intervjua.

För dig som är arbetslös känns detta säker väldigt orättvist. Du finns ju, varför letar vi då efter någon annan? De som har en svagare ställning på arbetsmarknaden blir fler. Och ju längre man är arbetslös, desto svårare blir det att ta sig in på arbetsmarknaden. Det är tydligt att det är de som saknar utbildning som kommer att bli arbetslösa i allt större utsträckning.

Samtidigt ökar arbetstillfällena i offentlig sektor, byggbranschen kommer att få ett ordentligt uppsving och vi handlar allt mer, inom handel och service kommer fler att behövas.
Det bästa sättet för dig att komma in på arbetsmarknaden, är att utbilda dig och sedan lägga till det som gör att arbetsgivaren väljer just dig: en positiv attityd, trevligt uppträdande och en riktigt stor arbetslust. Klicka här för att läsa mer om rapporten.

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.