Kör du omkring utan mål?

Om du inte har en plan för vart du är på väg i ditt liv så kommer du  så småningom att hamna där du inte vill vara.
Jag tycker synd om alla som inte har en plan eller en riktning – jag kan nästan garantera att det är samma människor som någon gång blir offer för omständigheter och andra människors beslut. Huuu, jag ryser bara jag tänker på det!

Jag hade en klient som aldrig hade funderat på vad han ville göra i framtiden. Han fick en uppgift som han skulle göra hemma och en vecka senare kom han tillbaka och var helt säker på vad han vill göra om tio år. Han hade snuddat vid tanken tidigare men helt automatiskt tänkt att det var en omöjlig dröm. När vi specade upp alla delar i visionen och diskuterade hur det skulle kunna se ut, såg han att det inte alls var en omöjlig dröm! Den var faktiskt tvärtom väldigt realistisk. Det mest realistiska var steg 1 i planen mot drömmen, den var så enkel att han kunde sätta igång direkt. Han såg också att steg 2 och steg 3 inte var några problem, de ska bara komma i rätt ordning. Sedan – när han är på steg 3 kommer steg 4 att te sig helt naturligt och steg 5 kommer av sig själv. Och sedan är han framme.

Så vad har varit så svårt förut? Flera saker:
Han har aldrig tillåtit sig att tänka galet och vilt på vad som VERKLIGEN skulle ge honom livskvalitet. Jante har hindrat.
Han har trott att det skulle vara för svårt och för dyrt och för krångligt och för… han har aldrig gett tanken en chans.
Han har tänkt på den där diffusa drömmen och den har varit för stor, för otydlig och få onåbar så han har lagt ner direkt. Innan tanken har fått fäste.
Han har haft en massa hinder framför sig. Verkliga hinder, sådana som vi alla har.

Så vad hände när han jobbade strukturerat med att hitta, definiera och speca upp drömmen?
Jo, plötsligt tillåter han sig att se den tydligt. Han ser också att den ligger en bit fram i tiden så han behöver inte deppa ihop och tro att den är onåbar bara för att han inte är i närheten av den idag.
Han kan se hur vägen dit ser ut. Och han kan se att det inte ens är en svår väg. Men det krävs att han går vägen steg för steg, börjar med steg 1 och fortsätter med 2 osv. Och plötsligt är han på väg mot sin dröm!

Det mest fantastiska med att hitta sin dröm och vägen dit tycker jag är det här: Om man vet vart man är på väg kan man ta ett mat-på-bordet-jobb som man egentligen inte vill ha och stanna där en period innan man är på banan mot målet igen. Alternativet är att du tar samma mat-på-bordet-jobb som du egentligen inte vill ha och blir kvar eftersom du inte har en alternativ plan. Då vaknar du upp efter flera år och undrar vart livet tog vägen.

Alltså: släpp fram dina drömmar! Bli barn igen och fantisera om det mest fantastiska livet, hur ser det ut?

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.