Lev din dröm!

Vad drömmer du om? Hur vill du att ditt liv ska se ut om 10 år?
Vad vill du tänka om ditt liv när det nästan är slut? Att du levt din dröm och gjort allt du velat eller att du ångrar allt du inte gjorde?

En amerikansk sjuksköterska som jobbade med gamla människor i livets slutskede frågade dem vad de hade velat ändra om de fick leva om sina liv. Nästan alla sa en och samma sak:
I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me.
Alltså: Jag önskar att jag hade haft modet att leva mitt liv, inte det liv andra förväntade sig att jag skulle leva.

Vilket liv vill du leva om du får välja precis vad du vill själv?
Skulle du göra precis detsamma som du gör idag eller skulle du göra något annat?
Jag tror inte att alla skulle ligga på en divan och tugga praliner hela dagarna, jag tror att de flesta av oss vill jobba med något meningsfullt. Men vad är meningsfullt för dig? Om du inte hade brist på pengar och om du bara kunde lyckas – vad skulle du göra då? Om allt är möjligt…

När jag ställer de här frågorna till mina coachklienter blir många helt stumma. De har aldrig tänkt tanken att man skulle kunna göra det man vill med sitt liv och jag tycker det är beklämmande att så många sitter fast i föreställningar om vad man ”ska” göra och vad man ”inte ska” göra med livet.

Självklart menar jag inte att man ska strunta i att familjen behöver tak över huvudet och att barnen behöver mat varje dag, jag menar inte att man ska strunta i allt man har och sätta sig på en kudde och  meditera hela dagarna. Men jag menar att man kan bli mer medveten om vart man är idag på sin livsresa. Man kan fundera på vart man vill vara på väg och sedan påverka sina medvetna val så att livet blir mer som man vill.

Så fundera på vad du egentligen vill. Hur vill du att ditt liv ska se ut om tio år? Exakt likadant som idag? Om du inte gör några förändringar kommer det att se ut likadant som idag. Men om du förändrar olika saker i ditt liv kan det se annorlunda ut. Det första man behöver göra för att nå förändring är att öppna sina sinnen och börja drömma. Våga drömma.

Så sätt igång och fantisera, träna dina drömmuskler så att de blir starka och lätt kan ta med dig in i framtiden. Sedan kan du så smått fundera på om du skulle vilja dra dig åt det hållet – vad behöver du då göra?

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.