Tänker du stänga av eller växa i sommar?

LinkedInstängerdu2När du går hem från jobbet på fredag kan du se fram emot att vila upp eller ladda upp i sommar. Väljer du att bara stänga av dig under dina lediga veckor eller laddar du inför den bästa hösten på länge – den som tar dig vidare mot framtiden?
Här är några tips på vad du kan göra i sommar:

Tänk. Ta dig tid när det är lugn och skönt att tänka på vad du vill och vart du är på väg.
Jag möter många, både arbetssökande och anställda, som inte har några mål eller tankar om vart de är på väg. De går till sitt jobb av gammal vana eller letar efter annonser på jobb de ”klarar av” och sedan söker de oavsett om de är intresserade av jobbet eller inte.
Sätt dig på en stubbe och filosofera medan fåglarna kvittrar runt dig. Fantisera om hur du vill att ditt liv ska se ut.

Smid planer. När du vet något om vart du är på väg behöver du göra en plan för hur du ska komma dit. När solen skiner och det doftar gott av nyklippt gräs är det lätt att tänka framåt. Ta fram papper och penna och gör en utförlig plan. Använd färger och bilder så att båda dina hjärnhalvor aktiveras, då blir du kreativ och ser helheten. Notera alla förslag du kan komma på, även de tokiga. Ibland springer de mest fantastiska idéerna ur de galnaste förslagen.

Lek. Du tänker 50 000 tankar om dagen. För det mesta samma tankar från dag till dag. De flesta av alla dessa tankar handlar om varför du inte skulle lyckas eller sådant som begränsar dig. Ägna några ljusa sommarkvällar åt att fantisera att du redan nått dina mål, att du redan lever ditt drömliv. Vilka tankar kan du ta med dig från de här kvällarna in i dagen därpå? Hur kan du påverka dig själv att tänka de tankar som tar dig framåt? De som ger dig styrka och mod? De som gör allt möjligt?

Ät jordgubbar. Känn den varma brisen. Njut av ljudet av plask och barnskratt. Kom starkare tillbaka i höst, med nya insikter, starkare självkänsla och en ny beslutsamhet att nå dina nyfunna mål. Väx i sommar!

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.