Vilket språk använder du i din ansökan?

Ofta vill man berätta att man är kompentent och vet vad man pratar om redan i ansökan till en ny tjänst. Man beskriver det man gjort som om man pratar med en jämlike, en överordnad som ska förstå att du är insatt i tjänstens alla delar och moment.

Men VET du att din blivande chef är den första som läser din ansökan? Det troliga är att det inte är det.

Om tjänsten är hyfsat attraktiv kommer den att generera minst 200/300 ansökningar, det beror förstås också på bransch och typ av tjänst. Jag hade en kund för några år sedan som ville sköta en rekrytering själv. Han ringde efter några veckor och var desperat: -Jag har 3 000 ansökningar nu och ansökningstiden är inte slut, vad ska jag göra…? Nu var detta en enkel tjänst, men mycket attraktiv, tusentals ansökningar är förstås inte regel.

Men om du tänker dig att ett företag ska rekrytera så måste någon göra den där första gallringen, den som handlar om att gå igenom några hundra ansökningar och plocka ut de som motsvarar första urvalskriteriet. Det brukar för det mesta handla om att man plockar ut de personer vars senaste tjänster ligger i linje med det man söker. Min erfarenhet är att det sällan är den blivande chefen som gör denna gallring. På större företag är det är oftare en konsult eller en personalare. På små företag kan det vara en administratör eller vd. Någon som måste ta sig tiden från sitt dagliga – fullspäckade schema – och göra detta också.

Vi är alla människor. Om man har många sökande och några av dem berättar på ett enkelt och begripligt sätt för konsulten eller administratören vad som ingått i arbetsuppgifterna, så går man vidare med de kandidaterna istället för att lägga ner tid och energi på att försöka förstå de ansökningar som innehåller ett fackspråk som man inte förstår. Man kan tycka att den som läser ansökningar borde vara expert på området men faktum är att det inte ser ut så. Gilla eller ogilla… :-), så här ser verkligheten ut.

Dina specialistkunskaper, ditt fackspråk och alla dina detaljerade erfarenheter ska komma vid intervjun på företaget, där träffar du de personer som pratar samma språk som dig.

Alltså: mitt råd är att du skriver ditt cv så att vem som helst förstår vad du gjort. Din ansökan ska INTE ge dig jobbet! Det ska väcka så mycket nyfikenhet att man vill träffa dig. Alla dina detaljerade specialistkunskaper väcker troligen inte nyfikenhet utan får dig hellre att framstå som överkvalificerad. Det som väcker nyfikenhet är om man förstår att du kan göra skillnad för företaget, det du kan bidra med väcker nyfikenhet!

Share Button
Gillade du det här inlägget? Lämna en kommentar eller Gilla inlägget och hjälp mig att sprida det!

Kommentera det här inlägget!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.